Korsholms Pensionärsförening r.f.

Hemliga resan 6 juli

15.09.2017 kl. 09:53
Korsholmspensionärerna samlades till en hemlig resa 6/7. Paul Martinsson berättade om resan i föreningens facebookgrupp

 

Korsholmspensionärerna samlades till en hemlig resa 6/7. Dagen innan hade en likadan resa gjorts. Resmålen var hemliga, men bussen styrde österut med Greger bakom ratten och med Marlene som guide. Vi gjorde en rundtur i Tuuri och beskådade Keskinens nybygge utan att dock stanna. Färden fortsatte sedan till Ähtäri och djurparken där. Efter en kopp kaffe i Ähtärihallen fortsatte färden mot huvudmålet. En känd person från Ähtäri är Topi Sorsakoski. På bilden ett minnesmärke som är nog så beskrivande.

 

 

Ett av resans mål var en ödemarkskyrka mitt i skogen i Pihlajavesi. Den var byggd på 1700-talet och den var otroligt välbyggd såväl utvändigt som invändigt. Hur man med den tidens verktyg kunnat åstadkomma något sådant är nog en gåta. Guiden talade utmärkt svenska.

 

Resans huvudmål var lokvagnsparken i Haapamäki. Efter en välbehövlig lunch blev det guidning bland de gamla loken. På trappan vår eminente chaufför Greger tillsammans med Martti Vainio. Greger till vänster och Martti till höger, eller var det kanske tvärtom?

 

 

Många lok kunde beskådas i Haapamäki i lokvagnsparken. Intresserade korsholmare tar del av lokens historia.

Paul Martinsson