Korsholms Pensionärsförening r.f.

 

Välkommen till Korsholms pensionärsförenings hemsida!

Korsholms pensionärsförening r.f. grundades 1970 som en pensionärshemsförening med målsättning att bygga och driva hem för pensionärer i Korsholm. Föreningen driver i dag pensionärshemmen Helsinghörnan i Helsingby och Weikarshemmet i Veikars. Föreningen uppnådde år 2019 målsättningen att ha över 1000 medlemmar vilket firades med ett stort kalas med många deltagare. Föreningen har satsat på en aktiv medlemsrekrytering och lyckades väl med det under 2019. Föreningen vann förbundets första pris i medlemsrekrytering. 

Föreningen vill verka för medlemmarnas sociala intressen och trivsel i vardagen. Vi ordnar månadsträffar med olika teman, höst eller vårfester med underhållning och program. Teaterbesök och resor är årligen återkommande. Plättkalas, vandringar i naturen gym och simhallsbesök står också på programmet. Vi strävar efter att ordna program enligt medlemmarnas önskemål. Under pandemiåret 2020 ordnades flera friluftsdagar som var välbesökta. 

Mera information finns under rubriken OM FÖRENINGEN. Under rubriken Kalender finns information om kommande evenemang.  Nu finns vi även på Facebook.

Tankar om livet med Bo-Sanfrid Höglund

Den 14.4.2020 kl 18:30 får vi lyssna till Bo-Sanfrid Höglunds "Tankar om livet"Läs mera »
Korsholms Pensionärsförening
07.04.2021 kl. 16:30

Digital Wells

Föreningen har nu möjlighet att erbjuda dig att delta i ett forskningsprojekt, som heter DigitalWells, vars mål är att hjälpa, stödja och motivera dig att utveckla och hålla fast vid en livsstil, som innebär att motionera effektivt, mångsidigt och på en nivå, som ger positiva hälsoeffekter. Att fysisk aktivitet minskar risken för sjukdomar och förlänger tiden av rörlighet och hälsa och därmed självständighet är vetenskapligt väl belagt idag.Läs mera »
Fredrik Björk
24.02.2021 kl. 14:47

Årsmöte onsdag 23.9 kl 18.00

Rose-Marie Swanljung
12.08.2020 kl. 10:43

Kommande händelser

28.04
Vandring i Helsingby och Toby Onsdagen den 28 april bekantar vi oss med Helsingby- och Tobyområdet.
26.05
Vandring i Voitby Vi vandrar i Voitby och parkerar vid Voitby Branddepå. Voitbyvägen 94.