Korsholms Pensionärsförening r.f.

 

Välkommen till Korsholms pensionärsförenings hemsida!

Korsholms pensionärsförening r.f. grundades 1970 som en pensionärshemsförening med målsättning att bygga och driva hem för pensionärer i Korsholm. Föreningen driver i dag pensionärshemmen Helsinghörnan i Helsingby och Weikarshemmet i Veikars. Föreningen uppnådde år 2019 målsättningen att ha över 1000 medlemmar vilket firades med ett stort kalas med många deltagare. Föreningen har satsat på en aktiv medlemsrekrytering och lyckades väl med det under 2019. Föreningen vann förbundets första pris i medlemsrekrytering. 

Föreningen vill verka för medlemmarnas sociala intressen och trivsel i vardagen. Vi ordnar månadsträffar med olika teman, höst eller vårfester med underhållning och program. Teaterbesök och resor är årligen återkommande. Plättkalas, vandringar i naturen gym och simhallsbesök står också på programmet. Vi strävar efter att ordna program enligt medlemmarnas önskemål. Under pandemiåret 2020 ordnades flera friluftsdagar som var välbesökta. 

Mera information finns under rubriken OM FÖRENINGEN. Under rubriken Kalender finns information om kommande evenemang.  Nu finns vi även på Facebook och YouTube

Konsert I Skatila 7 novemer

Kom med på KONSERT med PHILIP JÄRVENPÄÄ MED BAND Läs mera »
Fredrik Björk
15.10.2021 kl. 11:36

Digital Wells

Föreningen har nu möjlighet att erbjuda dig att delta i ett forskningsprojekt, som heter DigitalWells, vars mål är att hjälpa, stödja och motivera dig att utveckla och hålla fast vid en livsstil, som innebär att motionera effektivt, mångsidigt och på en nivå, som ger positiva hälsoeffekter. Att fysisk aktivitet minskar risken för sjukdomar och förlänger tiden av rörlighet och hälsa och därmed självständighet är vetenskapligt väl belagt idag.Läs mera »
Fredrik Björk
24.02.2021 kl. 14:47

Gym erbjudande från EasyFit

Föreningen har fått följande erbjudande för sina medlemmarLäs mera »
Fredrik Björk
05.05.2019 kl. 15:42

Kommande händelser

09.12
Julmiddag på Bernys Torsdagen den 9 december kl. 17.00 äter vi en fullständig julmiddag på Bernys i Replot. En samvaro där vi också bjuds på julmusik av Ann-Katrin Burman och Yngve Lithén. Begränsat antal platser.
13.12
IT-Cafe med bland annat Google kontots säkerhet Vi går igenom hur man kan skydda sitt google konto med 2-stegs verifiering. Om vi har tid visar vi också samma sak för Microsoft kontot.
21.12
Julgröt på Seniorpunkten Tisdagen den 21 december kl. 12.00 äter vi julgröt tillsammans vid Seniorpunkten. Det blir julprogram och julmusik. Begränsat antal platser. Anmälan före 17.12 till Birgitta Sandbacka tfn 050 300 3210