Korsholms Pensionärsförening r.f.

Nyhetsbrev 2/2020

29.02.2020 kl. 11:55
Vintern lyser med sin frånvaro och snart är våren här, åtminstone tror fåglarna det. Vi önskar påminna om vårt digra program av olika föreläsningar och IT-caféer samt vårt 50-årsjubileum. Välkommen med i gemenskap och glädje!

Nyhetsbrev 2/2020

 

Vintern lyser med sin frånvaro och snart är våren här, åtminstone tror fåglarna det. Vi önskar påminna om vårt digra program av olika föreläsningar och IT-caféer samt vårt 50-årsjubileum. Välkommen med i gemenskap och glädje!

 

Månadsträff torsdagen den 27 februari kl. 13 på Seniorpunkten. Fisk är nyttigt, Tom Blom berättar om "Fisk som föda". Bengt Achrén står för musiken. Allsång och kaffeservering som brukligt.

 

I samarbete med Folkhälsan i Korsholm ordnas en kvinnokväll med specialistläkaren i gynekologi Elina Kari-Koskinen onsdagen den 11 mars kl. 18.00 på Seniorpunkten. Tema: Symtom och besvär i kvinnovärlden. Servering av smått och gott, som snittar, konfekt och skumvin. Avgift 10 euro.

Mary tar emot anmälan på telefon 045 261 5266

 

Lördagen den 14 mars kl. 14.00 firar vi 50-årsjubileum med fest i Korsholms kulturhus Ur programmet: Festtal, sång och musik, humor, historik och utdelning av förtjänsttecken. Vi bjuder naturligtvis på kaffe och tårta.

 

Månadsträff torsdagen den 26 mars kl. 13.00 på Seniorpunkten. En viktig friskfaktor är motion. Bengt Beijar berättar om sina motionsupplevelser. Dan Lillas står för musiken. Allsång och kaffeservering som brukligt.

 

Under planering är en Italiensk mat- och vinkväll, så boka in redan nu i din almanacka fredagen den 17 april på Yrkesakademin Kungsgården i Gamla Vasa.

 

I samarbete med Folkhälsan i Korsholm ordnas en föreläsning med Christoph Treier tisdagen den 21 april kl. 18.00 på Seniorpunkten. Temat är: ”Fem pelare för att må bra”.  Anmälningsavgiften är 5 euro för medlemmar, icke medlemmar 10 euro. Anmälan till  Ancha 050 036 2554

 

I samarbete med Vuxeninstitutet ordnar vi tillfället ”Hur vill jag leva och bo som pensionär i Korsholm?” torsdagen den 23 april kl. 13.00 i Korsholmssalen. Information och debatt om möjligheter och vad man bör beakta när man planerar bostadsbyte. Vi bjuds på kaffe av Kvevlax Sparbank.

OBS! Man bör anmäla sig till Vuxeninstitutet tfn. 06 32 77 266

 

IT-caféerna: träffar på Seniorpunkten: 3 och 24 mars, 14 april och 5 maj.
Alla träffar är mellan 13.30 och 15.30.

I Replot träffas vi: 9 och 30 mars samt 27 april. Här börjar träffarna kl.14.00.

 

Föreningens reseverksamhet

Vi åker på en ”Hemlig resa” också detta år. Den är inplanerad till vecka 28 som börjar 6.7. Under en dag kommer vi att besöka några intressanta resmål.

Halvdagsresan ”Känn din närmiljö” är inplanerad till vecka 34, som börjar 17.8. Resmålet kommer att vara Korsnäs, där Anita Ismark kommer att fungera som ciceron.

I detta skede vet vi fortfarande inte så mycket om sommarteatrarna i Österbotten. Vi planerar i alla fall att erbjuda ett besök på någon av nejdens spelplatser någon lämplig söndag i juli.

VIPS kommer att ansvara för planeringen och genomförandet av sommarens ”Treföreningsresa” för medlemmar i VIPS, Kvevlaxnejdens pensionärsklubb och Korsholms pensionärsförening. Stig-Gustav Forsbacka från VIPS håller i trådarna och han har begärt in offerter på olika alternativ. Närmare information om tidpunkt och resmål kommer senare.

 

SPF Österbottens reseverksamhet

Det finns ännu plats på följande resor:

        Berlin – den kluvna enheten 18–22.5.2020, 5 dagar

        Sommarresa till Gamla och nya Valamo 3-6.8.2020, 4 dagar

        Passionsspelen i Oberammergau 31.8 - 7.9.2020, 8 dagar (bara 1 plats kvar)

        Höstresa till Spanien, Almuñécar i oktober/november. Mera information kommer senare.

Närmare information om SPF Österbottens resor, såsom pris, bokning, detaljerat dagsprogram m.m. hittar du i annonsen i God Tid och från webben osterbotten.spfpension.fi/resor. Det går också att ringa Håkan Wikberg tel. 0503138158.

Vi återkommer med mera information om de olika aktiviteterna i Föreningsspalten i Vasabladet och i vårt nästa medlemsbrev.

Till dess, sköt om Dig!

 

*****************************************************

Adress till föreningens hemsida:  https://korsholm.spfpension.fi/start/

 

Om du är med i Facebook så begär gärna medlemskap i våra två Facebookgrupper:

Korsholms pensionärsförening och

IT-Cafe Korsholms Pensionärsförening.

 

DU ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN MED

I VÅR GEMENSKAP OCH VÅRA OLIKA  AKTIVITETER!

Korsholms Pensionärsförening